Familiekeuken

Tradities, feestmalen en dagelijks lekker eten met het hele gezin

donderdag 14 november 2013

Herfstsalade met noten, bietjes, cranberries en quinoa

›
Een eigen creatie, gebaseerd op de ideeën van Gwyneth Paltrow (geen tarwe, wel veel noten, fruit, groente en andere granen). Ik roosterd...

Gezonde apple crumble met havermout

›
Als het aan hun lag, kozen ze tóch de traditionele apple crumble, met boter, suiker en meel. Maar mijn kinderen moesten toegeven: deze app...
donderdag 15 december 2011

Spaanse tapastafel

›
Goed idee voor oud en nieuw. Of voor Sinterklaas volgend jaar. Of voor welke gelegenheid ook dat je eens lekker uit wilt pakken voor een gro...

Steak tartare op de tapastafel

›
Voor dit zalige Movida-gerecht heb ik het - eens, en misschien wel nooit meer - gedaan: een stuk peperduur wagyu-rund gekocht. Zoet en noota...

Catalaans brood met knoflook, olijfolie en tomatenpulp

›
Over een fantastisch grill-restaurant in het Catalaanse binnenland heb ik het al eerder gehad. Daar hebben we deze zomer minstens vier keer ...

Costillas - zoete, kleverige spareribs uit de oven

›
Ook weer uit het kookboek Movida, deze kleverige spareribs met onder meer sherry en honing. Favoriet bij groot en klein en een perfecte zoet...

Hamkroketjes en knoflook-peterseliegarnalen

›
Op zich hebben deze recepten niet zoveel met elkaar te maken. Maar ze staan samen op de foto. En ze zijn allebei goddelijk lekker. En je moe...

Tortilla - Spaanse aardappelomelet en gemarineerde rode paprika

›
Het maken van deze tortilla had ik uitbesteed aan mijn zus. Ik gaf haar het recept van de 'enige echte' Spaanse aardappelomelet, vol...
dinsdag 6 december 2011

Gemarineerde ansjovis

›
Voor het pittige hapje tussendoor, op een uitgebreide tapas-tafel. Of als enkel borrelhapje of amuse voorafgaand aan een Spaans diner. Lekke...

Portobello's met knoflook en sherryazijn

›
Kleine smaakbommetjes, je weet niet wat je proeft. Knoflook, peterselie, tijm, boter en sherryazijn trekken in de paddestoelen waardoor de l...
maandag 29 augustus 2011

Lekker fris perzik-sorbetijs

›
'Gelado melocotón'. Ik hoor het de leuke, Spaanse ober in ons favoriete restaurantje deze zomer nog zeggen. 'Our peach icecrea...

Tarte tatin met karamelijs

›
Vier keer in twee weken hebben we er gegeten, in dat leuke restaurantje in Spanje, met heerlijk verse ansjovis, vlees van de grill en zali...

Mango-roomijs

›
Terwijl de regen met bakken uit de hemel komt, droom ik nog even weg naar onze zomer in Spanje, waar we minstens iedere dag een nieuw soor...
zondag 28 augustus 2011

IJs van witte chocolade met oreo-koekjes

›
Een zomer in Spanje, met iedere dag minstens één versgemaakt ijsje in een nieuwe, onbekende smaak. Dat was een goede inspiratiebron om zel...

Kiprolletjes met salie en rauwe ham

›
Ondanks alle regen, groeit de salie in onze tuin als een tierelier. Daarom maar eens deze lekkere kiprolletjes gemaakt met salie en rauwe ...

Italiaanse broodsalade

›
Panzanella, een traditionele Italiaanse boerenmaaltijd, om van restjes oud brood af te komen. Dat klinkt natuurlijk veel te oneerbiedig, w...

Frisse yoghurtdip met komkommer, walnoten en rozijnen

›
Een soort tzatsiki, maar dan wat uitgebreider, met komkommer, munt, lente-ui, walnoten en rozijnen. Heerlijk als lichte maaltijd, met broo...

Gevuld brood met rauwe ham, basilicum en mozzarella

›
Niet zelf verzonnen, wel al jaren in het repertoire, dus ik kan 'm blindelings maken en varieer ook wel eens met de vulling. Gerooster...
1 opmerking:
›
Homepage
Internetversie tonen

Over mij

Mijn foto
Inge
Lekker koken en gezond, vers eten is iets waar ik iedere dag weer van geniet. Samen met anderen, uiteraard, en daarom wil ik ook mijn recepten delen. Ik ben benieuwd naar jouw favorieten. Verzamel je mee?
Mijn volledige profiel tonen
Mogelijk gemaakt door Blogger.