vrijdag 27 augustus 2010

Kropsla met tonijn, sjalotjes en kappertjes


Camping-eten. Althans, daar - onder de Italiaanse zon - smaakt dit heel goed. We kregen het voorgeschoteld van een enthousiaste amateurkok een paar tenten verderop, toevallig ook de vader van twee leuke Nederlandse vriendinnetjes van de kinderen. Waar ik het op vakantie meestal héél simpel houd, deed deze vader geen concessies. De kinderen een lekker gebakken ei met verse Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas, allerlei verse ciabatta-achtige broodjes en voor ons daarbij deze salade. Thuis smaakt hij ook heerlijk hoor, want daar kon ik hem heel makkelijk namaken.

Neem groene/gemengde sla naar keuze en drapeer op een bord. Besprenkel met een frisse dressing (bijvoorbeeld olie, citroen, peper, zout en suiker). Snijd 1 of 2 sjalotjes heel fijn en laat zachtjes smoren in olijfolie. Meng een blikje tonijn in olie met kappertjes en de sjalotjes. Breng op smaak met peper en zout. Leg hoopjes van dit mengsel op de sla. Strooi er eventueel nog wat Parmezaanse kaas over. Ook lekker met een paar zoete tomaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten