dinsdag 15 juni 2010

Ossenhaasspiezen met mierikswortelmayonaise


Lekker barbecue- of grillplaat-gerechtje. Een spiesjes van ossenhaas met mierikswortelmayonaise. Smelt op je tong.
Zorg voor goede ossenhaas, van je (biologische) slager of de voorverpakte 28 dagen gerijpte ossenhaas van Albert Heijn: die is echt prima. Snijd het vlees in blokjes en laat marineren in olijfolie met wat uitgeperste knoflook. Verhit de barbecue of een grillplaat/pan. Rijg het vlees aan stokjes, bestrooi met peper en zout en schroei ze snel op heel hoog vuur dicht. De ossenhaas moet mals en rose blijven.
Roer naar smaak geraspte mierikswortel (uit een potje) door goede, eventueel zelfgemaakte mayonaise. Smaakt er heerlijk bij, net als aardappeltjes met knoflook en rozemarijn uit de oven en een frisse salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten