woensdag 17 maart 2010

Geitenkaastruffels met pistachenoten


Wil je je nóg meer uitsloven voor een originele borreltafel, probeer deze geitenkaastruffels dan eens. Ook lekker als voorafje, voor een (zomers) buffet, luxe lunch of picknick.

Ingrediënten voor 15-20 stuks: 500 g zachte geitenkaas, paar takjes rozemarijn, rasp van 1 (onbespoten) citroen, zout, peper, zakje pistachenoten.

Meng de geitenkaas met de citroenrasp en fijngesneden rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout. Laat weer even opstijven in de koelkast.
Hak de pistachenoten grof. Dit kan in de keukenmachine, maar doe het heel kort. Zorg dat je nog stukjes noot over hebt en dat het geen fijn poeder wordt.
Rol balletjes van de geitenkaas en rol deze balletjes door het notenmengsel. Dit kan een kliederwerkje worden. Geef niet op als ze een beetje zacht worden. De balletjes krijgen ‘body’ van de pistachenoten en als je ze direct koel zet, stijven ze weer op.
Laat tot gebruik in de koelkast staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten