maandag 22 maart 2010

Kipnuggets met rucolamayonaise


Van Janneke Vreugdenhil uit NRC next, een recept om heel blij van te worden. Als licht, zonnig avondmaal of als uitgebreide feestlunch.

Bestrooi reepjes (biologische) kip of kalkoen eerst met peper en zout en wentel ze daarna door een laag polenta (grof maismeel). Bak de reepjes krokant in olijfolie.

Serveer met zelfgemaakte (rucola)mayonaise. Klop 1 eidooier, 1 tl mosterd, 1 el citroensap en een handvol fijngehakte rucola tot een gladde, lichtgele, romige massa. Dit kan met een garde of in de keukenmachine. Voeg vervolgens steeds een beetje (olijf)olie toe terwijl je blijft kloppen, in totaal zo'n 1,5 dl. Na een tijdje mag de oliestraal voller en sneller, als alle olie maar goed wordt opgenomen. Stop als de saus dik en romig is. Breng op smaak met zout en peper en eventueel nog mosterd en citroensap.

Van de overgebleven rucola, wat tomaten en mozzarella maakte ik nog een salade die er prima bij smaakte. Eventueel nog wat (stok)brood erbij en smullen maar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten