maandag 22 maart 2010

Rijstomeletjes met kropsla


Nog zo'n zonnige snoepmaaltijd. Het is tenslotte lente! Ideaal als je wat gekookte rijst over hebt. Dan is dit zo klaar. Je kunt dit als vegetarische maaltijd serveren, maar ook als bijgerecht bij vlees en groente. Doe de hoeveelheden dan door de helft.

Voor 4-5 personen: 175 g gekookte rijst, 2 flinke aardappels, 3-4 lente-uitjes, 2 teentjes knoflook, 2 el verse peterselie, 6 eieren, peper, zout en aromat.

Schil de aardappel en rasp hem grof. Snijd lente-ui in ringetjes en hak de knoflook en peterselie fijn. Verhit een beetje olijfolie en bak hierin kort de rijst, aardappel, lente-ui, peterselie en knoflook. Doe het mengsel in een kom en voeg de eieren toe. Roer goed door. Voeg peper en zout toe en wees daarmee niet zuinig!

Verhit nog wat olijfolie en bak daarin kleine omeletjes, een paar minuten aan elke kant. Houd ze warm onder aluminiumfolie.
Bestrooi ze voor het serveren nog met een beetje kruidenaromat.

Lekker met een salade van kropsla, citroen-mayonaisedressing, komkommer, tomaat, paprika en eventueel plakjes gekookt ei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten