donderdag 31 maart 2011

Zoetzure uitjes uit de oven


Ik heb helaas geen eigen foto gemaakt, maar deze uitjes uit de oven waren te lekker om niet te noemen. Op boodschappenjacht bij de Sligro zag ik een zak verse cocktailuitjes, die er perfect voor zijn. Ook van Tessa Kiros en heerlijk als antipasto of als bijgerecht bij de kwartels.

Voor 6 personen:
1 kg jonge uitjes, gepeld en afgespoeld
2 laurierblaadjes
50 g boter
1,25 dl witte wijnazijn
50 g bruine basterdsuiker

Verwarm de oven voor op 190 graden, Breng een pan licht gezout water aan de kook en blancheer de uitjes hier ongeveer 10 minuten in. Giet ze af en doe ze in een ovenschaal waar ze naast elkaar in passen. Voeg de laurierbladeren en 2,5 dl water toe en verdeel de boter in vlokjes over de uitjes. Zet ongeveer 20 minuten in de warme oven. Schep de uitjes dan om met de azijn en de suiker en zet nog eens ruim een half uur in de oven, tot ze gaar en goudbruin zijn en de suiker begint te karameliseren.
Serveer de uitjes warm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten