donderdag 5 november 2009

Kruidig perentoetje uit de oven


Hier een heerlijk recept voor een ‘cobbler’ met peer. Een cobbler is een Amerikaans begrip en betekent zoveel als fruit met deeg, boter en suiker uit de oven. Gewoon lekker dus.
In dit recept is het deeg kruidig - door toevoeging van kaneel, kardemon en piment - en de vulling van peer zalig zoet.

Maak deeg van 175 g bloem, 25 g suiker, 100 g boter, een snufje zout en flinke theelepels kaneel, gemalen kardemon en piment. In plaats van piment kun je ook een mix van kruidnagel, nootmuskaat en peper toevoegen. Meng 3 el koud water door het mengsel en kneed tot een samenhangend geheel. Laat het deeg ongeveer een uur in plasticfolie in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil 4-5 peren en snijd ze in schijfjes.
Rol het deeg uit, leg in een ovenschaal en laat stukken over de rand hangen. Leg de peer in laagjes op het deeg, bestrooi met een paar flinke eetlepels suiker en ongeveer 50 g boter in klontjes. Vouw het deeg erover heen. Zet de cobbler ongeveer 45 minuten in de hete oven.
Warm serveren met slagroom of ijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten