donderdag 12 november 2009
Snelle én pittige pasta met sambal
Nog een pastagerecht. Omdat het zo lekker én makkelijk is. Dit is een vegetarische versie: echt heel simpel, maar bijzonder smakelijk voor wie van sambal houdt. Ik kookte dit al in mijn studententijd, volgens mij heb ik het recept gekregen van een huisgenoot.
Kook pasta naar keuze. Snijd (voor 2 personen) vier vleestomaten in kleine stukjes. Doe olie in een steelpannetje, voeg een blikje fijngesneden ansjovisfilets, 2 teentjes fijngesneden knoflook, de tomaten, een handvol zwarte Taggiasche olijven en sambal toe (een theelepel voor een milde smaak, een flinke eetlepel voor wie van heet houdt).
Laat het geheel ongeveer 15-20 minuten pruttelen en indikken. Serveer met pasta (zonder kaas) en een variatie op deze frisse salade. Mét sinaasappel en radijs(blad), zonder kappertjes en/of feta.
Het sausje is behoorlijk pittig, te veel van het goede voor de meeste kinderen. Maak voor hen een aparte versie met tomaat, tonijn, olijven (als ze die lusten), andere groente naar keuze en geraspte kaas.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten