zondag 20 februari 2011
Gekarameliseerde zalm
En nog eentje van Bill Granger. Omdat alles wat ik uit dat kookboek maak zo heerlijk smaakt. Een oosters zalmgerecht dit keer, heerlijk zoet door de bruine basterdsuiker en fris door de limoen.
Voor 4 personen:
1 el zonnebloemolie
800 g zalmfilet (met vel) in grote dobbelstenen
1 rode ui in ringen
3 tenen knoflook in plakjes
3 el donkere sojasaus
115 g bruine basterdsuiker
3 el vissaus
versgemalen zwarte peper
1 el limoensap en partjes voor de garnering
Verhit de olie, voeg de zalm in twee porties toe en bak in enkele minuten lichtbruin. Zet het vuur matig en doe eventueel nog wat extra olie in de pan. Voeg ui en knoflook toe en bak al roerend een paar minuten. Roer de sojasaus, suiker en vissaus erdoor. Doe de zalm weer in de pan en kook die 1 minuut mee (tot de saus wat dik en stroperig is). Bestrooi met zwarte peper en roer het limoensap erdoor.
Serveer met partjes limoen. Lekker met rijst, komkommer en oosterse roerbakgroente.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Klinkt heerlijk, denk dat ik dat wel op m'n 4 kids kan uitproberen :-), dank!
BeantwoordenVerwijderen