maandag 14 februari 2011

Spareribs met cola


Uit een oude Elle Eten komt dit gerecht van spareribs met cola. Briljant bedacht en heerlijk zoet. Voor een zondagmiddag als je tijd hebt om het even in de oven te laten staan. Of lekker bij een buffet met wat hartige taarten en salades.
Wij aten ze ‘gewoon’, met aardappelpuree en boontjes. Smullen!

Voor 5-6 personen:
3 ribstukken (totaal ruim een kilo) of meer voor grote eters
1 tl koenjit
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
1 tl ketoembar (of korianderzaadjes)
1 tl nootmuskaat
peper en zout
olijfolie
4 el ahornsiroop (of honing)
2 blikjes cola
10 laurierblaadjes

Verwarm de oven op 180 graden C. Leg de spareribs – in stukken gesneden of aan een stuk – in een braadslee. Bestrooi met de specerijen en peper en zout. Giet olijfolie en ahornsiroop (of honing) erover en wrijf alles in het vlees. Laat eventueel een paar uur intrekken.
Schenk de cola erbij en verdeel de laurierblaadjes over het vlees.
Zet de braadslee in de oven. Verlaag na een half uur de temperatuur naar 150 graden en laat nog ongeveer 1 uur en 30 minuten braden. Bedruip het vlees regelmatig met het vocht. Voeg eventueel wat water, cola of bouillon toe als het vlees droog komt te staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten