zondag 20 februari 2011

Marokkaanse salade met kip en saffraanmayonaise


Gisteravond hebben we goddelijk lekker gegeten, dankzij dit recept uit nrc next (en zij hadden het weer uit een kookboek van sterrenkok El Harouchi, wat ik binnenkort maar eens ga aanschaffen). De saffraanmayonaise is inderdaad 'aanstootgevend lekker'. Je kunt dit mengsel in een pitabroodje doen en zo uit het vuistje opeten. Of er een salade van maken met rucola en de pitabroodjes er los bij serveren. Dat laatste deden wij. En we hadden er nog een soepje bij.

3 ons kip in stukjes (een kliekje of zelf even aangebraden met zout, peper en citroen)
3 flinke eetlepels mayonaise
20 draadjes saffraan
2 bolletjes fijngehakte stemgember
mestpunt ketoembar
sap van 1 citroen
4 hardgekookte eieren in plakjes
8 gewelde pruimen zonder pit
rucola
handje amandelen
pitabroodjes

Maak het aanstootgevend lekkere sausje door de mayonaise, saffraan, gember, ketoembar en citroen door elkaar te roeren. Rooster de amandelen in een beetje plantaardige olie. Leg de rucola in een schaal. Leg daarop de kip, plakjes ei, stukjes pruim en amandelen. En daaroverheen dan dat lekkere sausje. De broodjes kunnen er los bij. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten