woensdag 2 februari 2011
Kruidige rijst met cashewnoten en andijvie
Als er weer eens zo’n enorme krop andijvie in het groentepakket zit, dan krijg ik daar de handen van de kinderen niet voor op elkaar. Stamppot andijvie vinden ze niks. Gelukkig biedt Odin zelf ook regelmatig een lekkere oplossing, zoals deze keer.
rijst voor 4-5 personen
2 kroppen andijvie, in reepjes
4 sjalotjes, gesnipperd
olie
1 theelepel gemalen kardemom
1 theelepel kurkuma
1 theelepel gemberpoeder
2 eetlepels sojasaus
zout
150 gram cashewnoten
Kook de rijst met de kurkuma en wat zout gaar. Fruit de sjalotjes met de overige kruiden in wat olie, voeg na een paar minuten de sojasaus en noten toe en laat even meebakken. Schep de rijst door dit mengsel en laat ongeveer 10 minuten op een laag pitje warm staan zodat de smaken vermengen. Stoof of roerbak de andijvie in 5 minuten beetgaar en serveer meteen met het rijst-notenmengsel.
Was een hit hoor bij ons, vooral die ‘lekkere sla’.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten