maandag 14 februari 2011

Knoflookspaghetti met spinazie


Ik heb maar weer eens een kookboek van Bill Granger uit de kast gehaald. ‘In de keuken’ in dit geval. Daar staan ook lekkere dingen in hoor. Gezond en snel klaar bovendien. Hier een ideale doordeweekse ‘voor- en na het sporten-maaltijd’. De volkorenvariant van de spaghetti is weer eens wat anders. Erg lekker en voedzaam.

Voor 4-5 personen:
400 g volkoren spaghetti
een flinke bodem olijfolie
6 tenen knoflook in dunne plakjes
1 of 2 rode fijngesneden rode chilipepers
1 dl witte wijn
200 g verse spinazie (in het recept gebruikt hij minder)
zeezout
handvol fijngesneden peterselie
versgeraspte Parmezaanse kaas

Kook de spaghetti al dente. Verwarm de olie in een wok op koekenpan. Laat de knoflook en peper 5 minuten zachtjes bakken tot de knoflook goudgeel is. Laat niet aanbranden, dan wordt de knoflook bitter.
Voeg de wijn toe, laat heel kort inkoken en doe dan de spinazie erbij en laat die even slinken. Voeg dan ook de spaghetti toe en roer alles goed door elkaar. Bestooi met een beetje zeezout en Parmezaanse kaas. Serveer meteen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten