donderdag 8 oktober 2009

De lekkerste wentelteefjes (met geraspte citroenschil en kaneel)


De lekkerste wentelteefjes ooit at ik gek genoeg jaren geleden op safari in Tanzania, op de rand van de Ngorogorokrater. Onze kok Mike wist dat ik jarig was en trakteerde de hele groep daar ’s ochtends op. Hij was al zeker een uur bezig boven het kampvuur toen wij onze tentjes uitkwamen en daar een hele stapel megadikke gebakken boterhammen zagen liggen. Knapperig van buiten en zacht van binnen. Sindsdien maak ik ze ook van zelf gesneden brood. Met als geheime ingrediënten: geraspte citroenschil en kaneel. Een traktatie voor jong en oud. De kinderen zijn er gek op, uiteraard. Maar wij ook. En oma net zo goed, ontdekten we vorige week.

Snijd een wit casinobrood in dikke sneden. Klop 6 eieren los met een scheut melk, een snufje zout, een eetlepel suiker, flink kaneel en geraspte citroenschil. Verhit boter in een dikke koekenpan. Leg steeds twee sneden brood in het eimengsel, laat even weken en bak ze dan in de hete boter. Zet het vuur niet te hoog, anders branden ze aan. Bak ze precies zo dat ze van buiten knapperig en van binnen nog net een beetje zacht zijn. Bestrooi met extra suiker en eet ze meteen op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten