donderdag 8 oktober 2009
Pasta met courgette, gerookte zalm en dille
Klaar in tien minuten. En heel geschikt voor kinderen die geen of weinig groenten lusten. Dit recept kreeg ik van mijn vriendin Welmoed, die het ‘komkommer-zalm-roomsaus’ noemt om haar dochter om de tuin te leiden. Omdat ze zelf een koemelkallergie heeft, doet zij er sojaroom in. Maar gewone room kan natuurlijk ook.
Rasp 1 à 2 courgettes grof. Roerbak de courgette in olijfolie samen met knoflook(poeder), peper, zout en (verse of gedroogde) dille. Roer er een pakje(soja)room door. Voeg, als alles warm is, gerookte zalmsnippers toe en haal de pan meteen van het vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Lekker met pasta en deze salade met sinaasappel en kappertjes.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten