dinsdag 6 oktober 2009

Gebakken peer met gember en room


Een lekker herfstig toetje. Niet per se een kinderfavoriet, door de gember. Maar je wilt zelf ook wel eens wat, toch? En anders laat je de gember weg, maar dan mist het die specifieke smaak waar ik zelf erg van houd.

Schil een aantal stevige peren en snijd ze in partjes. Laat ze 10 minuten zachtjes pruttelen in ongeveer 50 g boter. Doe er dan een flinke scheut gembersiroop (of 3 el suiker) bij en een zakje vanillesuiker. Zet het vuur hoger en laat karamelliseren. Naar smaak wat peper toevoegen.
Schenk er dan ongeveer 3 eetlepels Calvados of perenlikeur bij. Alcoholdampen direct aansteken (afzuigkap uit!). Naar smaak nog wat fijngesneden stukjes stemgember toevoegen. Warm serveren met een dot slagroom, waar je ook nog stukjes gember door kunt roeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten