maandag 26 april 2010

Lente-bami


Dit recept stond een paar weken geleden in nrc next, en wij hebben het sindsdien al minstens vier keer gegeten. Snel klaar, licht en heel smakelijk. Voor Tess, die dol is op de zure smaak, pers ik een extra limoen uit, die ze zelf nog over deze bami giet ...

Voor 4-5 personen: 300 g kippendijfilet, 300 g noedels, 3 el (arachide)olie, 1 rode ui in halve ringen, paar centimeter fijngesneden gemberwortel, 1 stengel fijngesneden sereh, 1 fijngesneden rode chilipeper, sap van 1-2 limoenen, 2-3 el vissaus, 1-2 el bruine basterdsuiker, een handvol basilicumblaadjes, een handvol fijngehakte en geroosterde pinda's.

Doe de kippendijfilet in de keukenmachine en 'pulseer' een paar keert zodat je kipgehakt krijgt. Kook de noedels, spoel af en zet ze apart tot gebruik. Zet een wok op hoog vuur, verhit de helt van de olie en roerbak het kipgehakt. Doe het gehakt in een schaaltje en zet even opzij. Veeg de wok schoon en verhit de rest van de olie. Roerbak de rode ui. Voeg dan gember, sereh en chilipeper toe en bak heel kort mee. Doe de noedels en het gehakt erbij. Voeg dan zoveel suiker, limoen en vissaus toe tot je een mooie balans hebt tussen zoet, zuur en zout. Bestrooi met basilicumblaadjes en de pinda's. Smullen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten