vrijdag 27 augustus 2010

Zomerse tagliatelle met knoflookbroodkruim


Lekker zomers dit. Toepasselijk hè? Ach, soms moet je gewoon net doen alsof het nog zomer is. Komt uit de laatste Elle Eten, die helaas even onder in een verhuisdoos zit. Geef niks, dit is zo makkelijk, daar heb ik het oorspronkelijke recept niet voor nodig.

Ingrediënten: (verse) tagliatelle, rucola, zoete kerstomaatjes, zwarte olijven, een stuk ciabatta (oud of afbak), knoflook, olijfolie, peper en zout.

Verhit in een koekenpan een laagje olijfolie. Verkruimel de ciabatta, vermeng met 1 of 2 teentjes knoflook, bak goudbruin en laat uitlekken. Was en halveer de tomaatjes (zo veel als je lekker vindt). Verhit in een andere pan nog een laagje olijfolie en laat de tomaatjes heel zachtjes smoren. Breng op smaak met peper en zout. Kook intussen de tagliatelle. Giet af en roer samen met de olijven en de rucola door de tomaatjes. Serveer meteen met het broodkruim. Geen kaas erover! Echt heerlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten