maandag 31 januari 2011

Warm chocoladetaartje


Er heeft veel te lang geen nieuw recept opgestaan, ik weet het. Maar ik maak het goed met dit goddelijke chocoladetaartje. Al stevig aan de buitenkant, maar nog vloeibaar van binnen. De perfecte afsluiter van welke gezellige familie- of vriendenmaaltijd ook. De kleine pannetjes waren trouwens een verjaardagskado van mijn zus. Daar volgen nog meer recepten mee.

Voor 4 personen:
Verwarm de oven voor op 225 graden Celcius. Smelt 200 gram pure chocolade en 200 gram roomboter au bain marie. Klop ondertussen 4 eieren met 100 gram suiker luchtig. Voeg al kloppend het chocolade-botermengsel toe. Zeef er dan nog 4 eetlepels bloem boven en spatel er luchtig doorheen.
Verdeel het beslag over vier ingevette bakjes. Bak ze 10-12 minuten in de hete oven. Let op de tijd want de taartjes zijn zo gaar. Ze zijn het allerlekkerst als de chocola eruit komt stromen zodra je je lepel erin zet.
Serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten