zondag 15 mei 2011

Ceasar Salad met ansjovis, gepocheerd ei en croutons


We hadden de hele week al snel-snel en ieder op een ander moment gegeten. Zaterdagavond namen we eindelijk weer eens iets meer tijd en zaten we zowaar met zijn vijven aan tafel - te smullen van een lekker kruidig soepje, deze fris-knapperige salade en wat stokbrood. Zonder uren in de keuken te hebben gestaan, was dit echt zo'n maaltijd waarbij je ieder hapje bewust proeft. Zouden we vaker moeten doen!

Maak eerst de croutons. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd een half stokbrood in blokjes en meng met een flinke scheut olijfolie. Spreid ze uit op een bakplaat en laat ze in ongeveer 10 minuten goudbruin en knapperig worden. Laat ze daarna afkoelen. Bedek 5 borden met gewassen en in stukken gescheurde little gem-sla. Maak een dressing van yoghurt, citroensap, olijfolie en mosterd. Bedruppel de sla royaal met dressing. Leg op ieder bord een aantal ansjovisjes uit blik. Schaaf stukjes van verse Parmezaanse kaas en strooi die er ook over, samen met de croutons. Breng tot slot een flinke hoeveelheid water (met zout en een beetje azijn) aan de kook. Pocheer voor ieder bord 1 ei. Breek het ei eerst in een kommetje en laat het dan in het water glijden. Ongeveer 2-3 minuten koken. Schep ze eruit met een schuimspaan, laat uitlekken en leg boven op de salade. Prik het ei in zodat het eigeel er een beetje uit stroomt.
En dan hapje voor hapje genieten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten