zondag 15 mei 2011

Kruidig en snel tomatensoepje met kikkererwten


Een lekker lunchgerecht of een soepje dat je samen met brood en een salade combineert tot een lichte avondmaaltijd. Snel gemaakt en heerlijk kruidig van smaak.

Voor 4-5 kleine kommen:
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 tl komijnpoeder
1 el
scheut olijfolie
1 blik tomatenblokjes
1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld

Gremolata: 1 el fijngeraspte citroenschil, 3 el fijngehakte bladpeterselie en 2 teentjes fijngehakte knoflook, vermengd met een eetlepel olijfolie.

Verhit de olijfolie en smoor de ui en knoflook samen met het komijnpoeder en de tijmblaadjes. Voeg de tomaatblokjes toe en laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de soep kort met een staafmixer. Doe dan de kikkererwten erbij en laat nog even doorwarmen.
Serveer met een schepje gremolata. Je kunt ook nog wat stokbroodjes besmeren met gremolata en kort roosteren in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten