maandag 28 februari 2011

Champagnesabayon met bloedsinaasappel


Als je man 40 wordt, moet je natuurlijk wel met een indrukwekkend diner komen. Dat is gelukt, dankzij de lamsschotel die hieronder staat en deze zalige, 'nog-nooit-eerder-zoiets-lekkers-geproefde' afsluiter. Een zoete, romige sabayon met frisse stukjes bloedsinaasappel. Toen deze glazen leeg waren, zat er gelukkig nog meer sabayon in de pan. We likten onze vingers erbij af. Tip: even niet op de calorieën letten.

Voor 4-6 personen (afhankelijk van hoe groot je de porties maakt!):
4 bloedsinaasappels (gewone kan natuurlijk ook, maar deze zijn lekkerder en zien er leuker uit)
4 dl champagne brut of een droge, mousserende witte wijn
300 g suiker
7 heel verse eidooiers

Schil de sinaasappels dik, verwijder de witte velletjes, snijd in kleine stukjes en verdeel over 4 grote wijnglazen of zes wat kleinere champagneglazen. Vang zoveel mogelijk sap op en verdeel dat ook over de glazen.
Schenk de champagne in een grote steelpan met dikke bodem. Verwarm op laag vuur. Voeg als de champagne iets warmer is den suiker en eidooiers al kloppend toe. Zet het vuur halfhoog en blijf kloppen tot het mengsel mooi lobbig en gebonden is. Dit klinkt misschien moeilijk, maar gewoon blijven kloppen, het mislukt echt niet
Schenk de warme sabayon bij de sinaasappelpartjes en serveer direct met een lange lepel. Geniet en leun dan nog een tijdje rustig achterover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten