maandag 7 februari 2011

Zalm met aardappeltjes en groente uit de oven


Een lekker stuk zalm gaat er bij ons aan tafel altijd wel in. Gebakken, of door de pasta, of op deze manier in de oven.







Neem:
1 flink stuk zalm voor 4-5 personen
krielaardappeltjes met schil
haricots verts
broccoli
(of andere groente naar keus)
1 bekertje crème fraîche
eetlepel mosterd
peper
zout
olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk een ovenschaal met olijfolie, leg de zalm erin en bestrooi met zout en peper. Maak een sausje van crème fraîche en mosterd (en breng eventueel op smaal met wat citroensap). Bestrijk de zalm met het mengsel.
Halveer de krieltjes en hussel ze door elkaar met de groente. Doe dit bij de zalm, bestrooi met peper en zout en giet er wat olijfolie over. Zet ongeveer een half uur in de oven tot alles gaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten