woensdag 30 maart 2011

Asperges met gepocheerd ei


Leuk voorgerecht voor Pasen. Of gewoon om de lente te vieren. Komt ook van Tessa Kiros en paste perfect in het Italiaanse diner dat ik afgelopen zondag maakte voor mijn eetclub-vriendinnen. Met alle uren die ik heb doorgebracht in de keuken, had ik nog nooit een ei gepocheerd. Maar da's hartstikke makkelijk. En hartstikke lekker.

Neem per persoon 5 groene asperges, 1 ei, een klontje gezouten boter, peper, eventueel extra zout en versgeraspte Parmezaanse kaas.

Kook de asperges een paar minuten in water met wat zout. Ze moeten beetgaar zijn. Breng intussen een pan met gezouten water aan de kook. Voeg een eetlepel azijn toe. Breek een ei in een kommetje (zorg dat de dooier heel blijft!). Laat het ei dan voorzichtig in het kokende water glijden. Laat 2-3 minuten doorkoken. Het ei moet van de buitenkant gestold zijn, maar van de binnenkant nog vloeibaar. Er passen 2 of 3 eieren tegelijk in de pan.
Schik de asperges op een bordje. Leg overal een gepocheerd ei bovenop. Maak voorzichtig een sneetje en laat een beetje geel eruit lopen. Leg er een krul gezouten roomboter op en bestrooi met Parmezaanse kaas, peper en eventueel nog extra zout.
Serveer meteen. Lekker met een versgebakken broodje uit de oven of een snee geroosterd boeren wit brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten