vrijdag 18 maart 2011

Couscoussalade met gekruid gehakt en yoghurt-muntsaus


Lekker fris, dit gerecht, voor de eerste lentedagen die gelukkig zijn aangebroken. Verrukkelijk met deze gekruide gehaktballetjes.

Wel een hoeveelheid couscous naar keuze en laat afkoelen. Meng met allerlei lekkers en gezonds naar keuze, zoals: paprika, tomaatjes, komkommer, verse peterselie en munt, sjalotjes, olijven, stukjes feta, gedroogde tomaatjes. Breng de salade op smaak met een dressing van olijfolie, citroen, peper en zout.

Meng een flinke scheut (dikke Griekse) yoghurt met 1 geperst teentje knoflook, een flinke handvol peterselie en munt, peper, zout en citroensap. Of nog beter: deze citroenolie, waar ik toevallig nog wat van over had.

Gehaktballetjes voor 4 personen:
500 g half-om-half gehakt
1 eidooier
1 teentje knoflook, geperst
een handje verse munt en peterselie
flink peper en zout
Meng alles goed door elkaar, draai er kleine balletjes van en braad die aan in een laagje olijfolie.

Serveer (warm of koud, dat maakt niet uit) met de couscoussalade en yoghurt-muntsaus. Doe er eventueel nog zo'n heerlijk versgebakken pitabroodje bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten