woensdag 1 juni 2011

Frisse salade met citroen, komkommer en radijs


Eten jullie nog gewoon komkommer? Wij wel hoor. Zeker in deze salade van kropsla met radijs en citroen, die overal lekker bij smaakt. Een oppepper in de winter, een verfrisser en dorstlesser in de zomer. Met dank aan Bill Granger.

Je hebt nodig: 1 krop sla, 1 komkommer, bosje radijs, 1 grote citroen, olijfolie, peper en zout.
Was de sla, scheur in stukken en doe in een kom. Was (en/of schil) de komkommer en snijd met een (kaas)schaaf in heel dunne plakjes. Was de radijsjes en schaaf ze ook in dunne plakjes. Schil de citroen, haal de witte velletjes tussen het vruchtvlees weg en snijd in kleine stukjes. Meng alles goed door elkaar.
Maak een dressing van olijfolie, peper en zout en eventueel wat extra citroensap. Schep door de salade en dien op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten