maandag 6 juni 2011

Verse pasta met boter-saliesaus


Dit smaakt het best na een lange fietstocht door zomers Italië, op het terras van een lokaal familierestaurant. Maar ja, dat doe je ook niet iedere dag, dus probeerde ik de situatie afgelopen Hemelvaartsdag maar na te bootsen. Lekker fietsen: check. Prachtig weer: check. Goed gezelschap en goede locatie (ons eigen lusthof): check. Verse pasta: check (alleen niet zelf gemaakt ...) en salie uit eigen tuin: check.
Genieten dus.

Kook verse pasta al dente. Ik had ravioli gevuld met porcini (paddenstoelen), mijn favoriet. Smelt intussen een flink stuk gezouten roomboter. Voeg 1 fijngesneden sjalotje, 1 fijngesneden teen knoflook, een handvol fijngesneden zwarte olijven en flink wat fijngesneden blaadjes salie toe. Laat het geheel kort smoren en schep het dan voorzichtig door de pasta.

Leg op de borden een laag rucola. Schep daar de pasta op en bestrooi naar eigen smaak met peper, zout en versgeraspte Parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten