zondag 28 augustus 2011

IJs van witte chocolade met oreo-koekjes


Een zomer in Spanje, met iedere dag minstens één versgemaakt ijsje in een nieuwe, onbekende smaak. Dat was een goede inspiratiebron om zelf weer eens aan de slag te gaan met de ijsmachine. Dit is tevens een ode aan de zomer, die zo ver weg lijkt hier ...
Ik heb allerlei recepten bij elkaar gevoegd en aangepast, en daar kwamen best wat lekkere varianten uit.

De eerste variant, lekker zoet: ijs van witte chocolade met oreo-koekjes. Favoriet van Merel en Luc.

Voor 6 personen:
750 ml melk
300 g witte chocolade, in stukjes
6 eidooiers
120 g kristalsuiker
1 pak oreo-koekjes

Breng de melk aan de kook, haal direct van het vuur. Schep een eetlepel warme melk bij de chocola en laat au-bain marie smelten. Giet het chocolademengsel dan al roerend bij de warme melk. Klop de eidooiers en de suiker tot het een luchtig en bleek mengsel is. Schenk de melk met chocolade erdoor. Doe het mengsel over in een pan en verwarm op laag vuur, zonder dat het gaat koken. Laat het al roerend dik worden. Laat het mengsel dan helemaal afkoelen en verwerk het in de ijsmachine. Een paar uur in de vriezer zetten kan ook, roer het ijs dan af en toe door.
Breek een pak oreo-koekjes en vermeng met het ijs. Doe dit pas op het allerlaatst, zodat het chocolade-ijs mooi wit blijft en de koekjes krokant. Op de foto zijn de koekjes iets te veel verpulverd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten