maandag 29 augustus 2011

Lekker fris perzik-sorbetijs


'Gelado melocotón'. Ik hoor het de leuke, Spaanse ober in ons favoriete restaurantje deze zomer nog zeggen. 'Our peach icecream is very good'. Ik heb geprobeerd om het na te maken, en hoewel de Nederlandse perziken natuurlijk wat bleek afsteken bij de zoete, Spaanse exemplaren, heeft het hele gezin hiervan genoten. Best goed gelukt dus, dit perzik-sorbetijs - de vierde in een lange serie 'ik doe net alsof het nog zomer is en pak de ijsmachine er weer eens bij'.

Voor 6 personen:
4 rijpe perziken
200 g kristalsuiker
sap van 1 citroen, gezeefd

Breng 5 dl water met de suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Laat de suikersiroop een kwartiertje pruttelen en dan helemaal afkoelen. Schil de perziken en draai er in de keukenmachine een puree van. Meng met het citroensap en de suikersiroop en draai er in de ijsmachine sorbetijs van. Je kunt het ook prima invriezen in een bakje, roer het dan tussendoor wel af en toe om. Heerlijk fris als afsluiter van een goede maaltijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten