maandag 29 augustus 2011

Mango-roomijs


Terwijl de regen met bakken uit de hemel komt, droom ik nog even weg naar onze zomer in Spanje, waar we minstens iedere dag een nieuw soort ijs uitprobeerden. Dat was een goede inspiratiebron om zelf weer eens aan de slag te gaan met de ijsmachine!

Deze variant is bijzonder goed gelukt, moet ik zeggen. Fris door de mango en romig door de slagroom. Een ode aan de zomer.

Voor 6 personen:
2 rijpe mango's
sap van een halve citroen, gezeefd
175 g kristalsuiker
250 ml slagroom

Schil de mango's. Draai in de keukenmachine een gladde puree van de mango's, het citroensap, de suiker en de slagroom. Giet in een ijsmachine en draai er dit lekker romige ijs van.
Een paar uur in de vriezer zetten kan ook; roer het ijs dan af en toe om.
Garneer met een blaadje munt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten