zondag 28 augustus 2011

Italiaanse broodsalade


Panzanella, een traditionele Italiaanse boerenmaaltijd, om van restjes oud brood af te komen. Dat klinkt natuurlijk veel te oneerbiedig, want dit is echt superlekker. Snijd een paar plakken oud wit brood in dobbelsteentjes, vermeng met olijfolie, peper en zout en rooster een paar minuten in een het oven. Het brood moet niet helemaal uitdrogen. Laat dit afkoelen en vermeng met een hele hoop verse ingrediënten. Je kunt van alles kiezen, bijvoorbeeld:

verse, rijpe tomaten
komkommer
paprika
courgette
allerlei soorten sla
wortel
bleekselderij
radijs

Snijd de groenten in grove stukken. Meng met het afgekoelde brood, 6 eetlepels olijfolie, versgeraspte Parmezaanse kaas, 1 teentje fijngesneden knoflook, 1 fijngesneden ui, verse basilicum en andere Italiaanse kruiden naar keuze, 1 el rode wijnazijn, sap van een halve citroen en 200 g mozzarella, in stukken. Bestrooi met verse zwarte peper.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten