donderdag 15 december 2011

Costillas - zoete, kleverige spareribs uit de oven


Ook weer uit het kookboek Movida, deze kleverige spareribs met onder meer sherry en honing. Favoriet bij groot en klein en een perfecte zoete hap tussen de wat meer zoute tapas op onze Sinterklaas-tafel.

Neem: 2 kg spareribs, snufjes fijn zeezout, 4 tenen knoflook, 1 dl olijfolie, sap van 2 citroenen, 2 tl paprikapoeder, 3 el honing, 2,5 dl zoete sherry, 1,5 dl droge witte wijn, 4 el dijonmosterd, een handvol bladpeterselie, 1,5 dl sherryazijn.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de spareribs in een braadslee, bestrooi ze met zout en voeg de fijngesneden knoflook, olijfolie, citroensap, paprikapoeder, honing, sherry, witte wijn, mosterd, sherryazijn en peterselie toe. Vermeng alles goed en laat de spareribs minimaal een uur in dit mengsel marineren.
Draai de spareribs met de vleeskant naar beneden en braad ze een half uur in de oven. Bedruip ze iedere 10 minuten met de marinade. Keer ze dan met de vleeskant naar boven en braad ze in nog minimaal een uur gaar. De saus is dan lekker ingedikt. Snijd de ribbetjes los van elkaar en den ze warm op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten