donderdag 15 december 2011

Steak tartare op de tapastafel


Voor dit zalige Movida-gerecht heb ik het - eens, en misschien wel nooit meer - gedaan: een stuk peperduur wagyu-rund gekocht. Zoet en nootachtig zou het smaken. En dat klopt! Dit is echt goddelijk lekker. Hier moet je ieder hapje bewust van nemen en op je tong laten smelten. Gewone biefstuk kan natuurlijk ook, maar ach - we hebben hier met z'n zessen van gesmuld. En als je het dan omrekent, valt het eigenlijk best wel weer mee. Doe voorzichtig met de tabasco want je wilt de pure smaak van het vlees accentueren maar niet overstemmen!

Snijd 300 g (wagyu-)biefstuk met een vlijmscherp mes in heel kleine blokjes. Doe in een kom samen met 6 eetlepels ragfijn gesneden rode ui, een paar druppels tabasco naar smaak, twee snufjes paprikapoeder, 1 tl dijonmosterd, 1,5 el fijngesneden mini-augurkjes (cornichons), 1,5 tl olijfolie, 1,5 tl fijngesneden bladpeterselie en een snuf grof zeezout. Vermeng goed en proef of je nog iets van een bepaald ingrediënt mist. Go easy on the tabasco!
Besprenkel met een beetje olijfolie, wat zeezout en een rauwe dooier van een kwarteleitje. Serveer met flinterdun gesneden geroosterd brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten