woensdag 17 maart 2010

Pasta met gehaktballetjes, tomaat, basilicum en citroen


Echt smullen dit smaakvolle pastagerecht dat lekker fris is door de citroen en een bakje hüttenkäse. Ik heb trouwens nieuwe pasta ontdekt: ‘Gigli’ van Grand Italia. Van harde tarwe en grappig geribbeld, zodat de saus goed blijft kleven. Smaakt net even lekkerder dan andere pasta.

Voor 4-5 personen: een pak pasta naar keuze, 250 g rundergehakt, vijf of zes zoete tomaten, handvol basilicum, rasp van 1 onbespoten citroen, bakje hütenkäse, zout, peper, kaneel, olijfolie, versgeraspte Parmezaanse kaas.

Kook de pasta. Kruid ondertussen het gehakt (bijvoorbeeld met zout, peper en kaneel) en rol kleine balletjes. Voeg eventueel een ei toe. Braad ze gaar in olijfolie. Zet apart.
Snijd de tomaten in partjes en haal de pitjes eruit. Scheur de basilicum in stukken.
Meng de beetgare pasta met de gehaktballetjes, een scheut kookvocht, tomaat, basilicum, citroenrasp en hüttenkäse. Breng op smaak met zout en peper. Serveer meteen. Bestrooi aan tafel met Parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten