vrijdag 26 maart 2010

Viscurry met kokos en limoen


Het was lente deze week, dus ik had zin in licht, pittig én fris eten. Met een koelkast vol limoenen, gember, lente-uitjes en sereh kon ik alle kanten op. Gisteravond kwam dit op tafel en het was erg lekker.

Ingrediënten voor 4-5 personen: 500 g witte vis (bijvoorbeeld Pangasius), een stuk gemberwortel van een paar cm, paar lente-uitjes in ringetjes, 1 rode ui in ringen, 1 limoen, 2 el rode Thaise currypasta, 1 pakje kokosmelk, een fijngesneden sereh-stengel of een flinke schep sereh uit een potje, arachide- of zonnebloemolie.

Rasp de limoen en pers hem uit. Snijd de vis in stukken. Verhit wat olie in een wok. Roerbak kort de rode ui, gember, lente-ui en sereh. Bak de vis en limoenschil kort mee. Voeg dan de currypasta, kokosmelk en het limoensap toe. Laat even doorwarmen en serveer meteen.

Lekker met witte rijst en deze conch salad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten