dinsdag 23 maart 2010

Salade van snijboon, tomaat, spek en citroenmayonaise


Alweer een lekker lentegerecht. Dat snijbonen lekker zoet zijn, proef je goed in deze salade met tomaat, zoute spek en frisse citroenmayonaise.

Voor 4 personen: 400 g snijbonen, 200 g zoete (tros)cocktailtomaten, 150 g spek in dobbelsteentjes.

Bak de spekjes uit en laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Snijd de bonen in stukjes en blancheer ze kort in kokend water. Ze moeten lekker knapperig blijven! Was en snijd de tomaten door de helft. Meng alles door elkaar in een grote schaal.

Serveer met (zelfgemaakte) citroenmayonaise. Klop 1 eidooier, 1 tl mosterd, 1 el citroensap tot een gladde, lichtgele, romige massa. Dit kan met een garde of in de keukenmachine. Voeg vervolgens steeds een beetje (olijf)olie toe terwijl je blijft kloppen, in totaal zo'n 1,5 dl. Na een tijdje mag de oliestraal voller en sneller, als alle olie maar goed wordt opgenomen. Stop als de saus dik en romig is. Breng op smaak met zout en peper en naar smaak extra citroensap.

Lekker met gebakken aardappels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten