donderdag 18 maart 2010

Pastasalade met vis, olijven en tapenade


Altijd een succes, deze pastasalade voor buffetten, picknicks of barbecues. In de zomer maak ik dit ook vaak als maaltijdsalade. Wat over is, vormt de volgende dag een verrukkelijk lunchhapje. Het geheim zit ‘m in de royale hoeveelheid vis en tapenade. Enjoy!

Voor 8-10 personen: 500-600 g pasta (bijvoorbeeld gekleurde spirali), 4 blikjes sardinefilets of tonijn op olie, 2 potjes/bakjes tapenade (bijvoorbeeld van rode tomaten en/of zwarte olijven), flinke schep mayonaise, rasp van een halve citroen, klein potje kappertjes, handvol zwarte Taggiasche olijven, 2 rode puntpaprika’s, 1-2 zakje(2) veldsla of andere jonge bladsla.

Kook de pasta, giet af en laat afkoelen. Roer in een grote bak door elkaar: vis (inclusief een deel van de olie), tapenade, mayonaise, olijven, kappertjes, citroenrasp en de in reepjes gesneden paprika. Roer de pasta erdoor en op het laatst de losse blaadjes sla. Zet koel tot gebruik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten