zondag 20 december 2009

Gebakken rijst met ananas en cashewnoten


Een recept uit Cambodja. Of nou ja, gewoon uit een oude Tip, maar oorspronkelijk van het bergvolk de Khmer. Dat staat er tenminste. Lekker is het in ieder geval!
Eet dit als licht avondmaal of als bijgerecht bij bijvoorbeeld kip met satésaus (heb ik ook een heel lekker recept voor, dat volgt binnenkort!). Gebruik verse ananas, uiteraard. Ook voor de kinderen is dit niet te versmaden.

Ingrediënten: basmatirijst voor 4-5 personen, zonnebloem- of arachideolie, 200 g cashewnoten, 1 tl cayennepeper, 6 lente-uitjes in ringetjes, 4 fijngesneden teentjes knoflook, 150 g rozijnen, zout, 1 grote verse ananas, 100 g geraspte kokos, 3 el fijngesneden muntblaadjes.

Kook de rijst en laat afkoelen. Verhit wat olie in een wok en bak de cashewnoten in een paar minuten lichtbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe wat nieuwe olie in de wok en bak hierin kort de cayennepeper. Voeg lente-ui en knoflook toe en roerbak kort op hoog vuur. Voeg de rijst en rozijnen toe en breng op smaak met zout. Bak alles al omscheppend nog eens een paar minuten. Voeg dan de in stukjes gesneden ananas en de kokos toe en laat goed doorwarmen met een deksel op de wok. Bestrooi met de munt en cashewnoten en serveer meteen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten