zondag 20 december 2009

Gevulde tortilla’s uit de oven


Niks buitengewoons, gewoon een gezellig en eenvoudig familiemaal in de aanloop naar kerst. Terwijl ik het uitgebreide menu van voor volgende week aan het uitdenken ben, en we nog rozig zijn van het spelen in de sneeuw, staan deze tortilla’s lekker te pruttelen in de oven. Dat wordt smullen straks!

Ingrediënten voor een gezin van vijf: 8 grote bloemtortilla’s, 300 g (biologische) kipfilet in reepjes, olijfolie, peper en zout, 1 ui, 1 rood pepertje, 1 teen knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik tomatenblokjes op sap, 1 pot velderwtjes (jonge kapucijners) of kidneybonen, 2 dl crème fraîche, geraspte kaas.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit wat olie en bak de kipreepjes een paar minuten. Haal ze uit de pan en leg in een kom. Verhit nog wat meer olie. Bak ui, peper en knoflook een paar minuten op laag vuur. Roer er 2 el tomatenpuree door. Voeg de tomatenblokjes op sap toe en laat een paar minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de helft van de saus bij de kip en roer ook de bonen erdoor. Vul de tortilla’s met dit mengsel, rol ze op en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Bestrijk met crème fraîche en bestrooi met geraspte kaas. Zet ongeveer 20 minuten in de oven.
Lekker met een groene salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten