dinsdag 1 december 2009

Omelet met paddenstoelen, feta en tomaat


Hét recept tegen herfst- of winterblues. Een lichte, gezonde maaltijd. Veel eiwitten en vitaminen, weinig zware en vermoeiende koolhydraten. Hartstikke lekker. En het ziet er nog vrolijk uit ook.

Ingrediënten voor 4-5 personen: 8 eieren, 4 flinke el hüttenkäse, zout, peper, een scheut olijfolie, 500 g gemengde paddenstoelen of kastanjechampignons, 1 teentje knoflook, een paar takjes verse tijm, 200 g gehalveerde kerstomaatjes en 150 g feta in blokjes.

Klop de eieren los met de hüttenkäse, zout en peper. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Roerbak de paddenstoelen met in stukjes gesneden knoflook en de helft van de geriste tijmblaadjes. Voeg het eimengsel toe en laat de omelet in een 10-15 minuten grotendeels stollen.
Verwarm de grill voor. Bestrooi de omelet met tomaatjes, feta en rest van de tijm. Zet de pan een paar minuten onder de hete grill tot de omelet volledig gestold en goudbruin is.

Dien op met een frisse salade met avocado. Als je veel trek hebt, serveer je er ook nog (bruin) brood bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten