zondag 20 december 2009

Mandarijn-sorbetijs


Misschien een idee voor kerst, dit frisse mandarijn-sorbetijs? Wij aten het dit weekend al, gewoon omdat ik zin had om het uit te proberen. Buiten was het ijzig koud, maar dit toetje hadden we allemaal in no time op!

Je hebt nodig: 0,5 liter mandarijnensap, geraspte schil van 2 mandarijnen, 250 g suiker en 125 ml water.

Doe water en suiker in een pannetje. Breng aan de kook, laat de suiker oplossen en een paar minuten zachtjes doorkoken. Laat afkoelen. Rasp intussen de schil van 2 mandarijnen en pers mandarijnen uit tot je een halve liter sap hebt. Roer sap en rasp door de afgekoelde siroop. Laat het geheel goed koud worden in de koelkast. Draai er dan ijs van in de ijsmachine. Je kunt het ook een paar uur in de vriezer zetten: roer het ijs dan ieder half uur goed door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten