maandag 4 januari 2010

Kerstdiner 2009 (gang 1): aardpeeramuse


Kerstavond was een beetje anders dit jaar. Traditioneel komen we dan samen bij Mira en Toine in Tilburg voor een uitgebreid diner, dat we gezamenlijk verzinnen en voorbereiden. Maar ja, dit jaar dobberden ze ergens op de oceaan, nog een paar honderd mijl verwijderd van Suriname …

Dus dit jaar kwam de rest van de familie naar ons, en dat was ook hartstikke leuk. Met mijn moeder, een stressvrije schoonmoeder en een zingende schoonvader en –zus. Armand, die zo van lekker eten houdt, was helaas ziek. Gelukkig voor hem hebben we de foto’s nog …

We begonnen met een aardpeeramuse, van Janneke Vreugdenhil, stond heel klein in NRC Weekblad. Leek me lekker, en dat was ook zo.
Schil vier aardpeertjes en kook ze vijf minuten in water met wat zout. Laat ze afkoelen en snijd in blokjes. Bak die blokjes krokant in een beetje olijfolie. Laat uitlekken en afkoelen. Maak een ‘salade’ van fijngesneden rucola, dragon en eventueel peterselie. Breng op smaak met een mosterdvinaigrette. Meng alles door elkaar. Schep in kleine glaasjes of op amuselepels en bestrooi met wat schilfers oude of Parmezaanse kaas. Eet in één hap op: zoet, zuur, zout en bitter inéén!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten