maandag 4 januari 2010

Kerstdiner 2009 (gang 5): Auberginesoepje met basilicum


Met dank aan Armand, die deze lekker soep ’s ochtends nog kon maken voordat hij geveld werd door de griep. Hij was heerlijk, we hebben ervan genoten!

Voor 8 personen: 1 kg aubergines, 150 dl kippenbouillon, 6 el olijfolie, 100 g gehakte ui, 300 g tomaten, handjevol basilicumblaadjes, 1 tl (madras)kerrie.

Verhit de olijfolie en fruit de ui met het kerriepoeder. Snijd de tomaten in blokjes, doe ze bij de ui en laat 3 minuten, al doorroerend, koken. Giet de bouillon erbij en breng alles samen aan de kook. Schil de aubergines. Snijd ze in stukken en doe ze in de bouillon (de soep wordt nog lekkerder als je ze eerst grilt). Dek af en laat 20 minuten zachtjes sudderen. Voeg zo’n 10 basilicumblaadjes toe en maak alles met de staafmixer fijn. Breng op smaak met peper en zout. Dien warm op en garneer met een basilicumblaadje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten