maandag 4 januari 2010

Kerstdiner 2009 (gang 6): spiesje van zeeduivel met amandel-kruidendip


Waarschijnlijk ook heel lekker in de zomer, maar dan in grotere porties: deze gegrilde zeeduivel met een pittige salsa. Tijdens ons kerstdiner was het een heerlijk hapje tussendoor. De hoeveelheden zijn genoeg voor een minihapje voor 8 personen.

Voor de dip: 100 g serranoham, 90 g geroosterd amandelschaafsel, 2 teentjes geperste knoflook, 6 el peterselie, 1 el kappertjes, 5 ansjovisfilets, blaadjes van 2 takjes munt, 2 dl milde olijfolie.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Droog de plakjes serranoham in ongeveer een kwartier. Laat afkoelen. Mix in de keukenmachine amandelschaafsel, knoflook, peterselie, kappertjes, ansjovis, munt, olijfolie en de helft van de gedroogde ham. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd 400 g zeeduivel in blokjes en steek ze aan cocktailprikkers. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Gril de spiesjes kort, het makkelijkst gaat dat in een grillpan. Wentel ze door de salsa. Dien op met de andere stukjes ham en de rest van de salsa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten