maandag 25 januari 2010

Kip, citroen, knoflook en rozemarijn met pasta


Een recept gebaseerd op een idee van Janneke Vreugdenhil uit nrc next. Bij haar een familiefavoriet, dus dat zal wel goed zijn. Inderdaad, een lekker maaltje was dit!
Gebruik ‘kipdelen’ naar wens: bouten, dijen , poten of braadvleugels.

Voor 5 personen: kip (zie boven), 1 citroen, 3 eetlepels olijfolie, 5-6 tenen knoflook, naalden van 2 takjes rozemarijn, grof zeezout, 400 g pasta, een bosje peterselie.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de kipdelen in een ovenschaal. Snijd de citroen in kwarten. Besprenkel de kipdelen met één kwart. Schenk de olijfolie erover en bestrooi met rozemarijn en grof zeezout. Leg de ongepelde tenen knoflook ertussen. Schep alles door elkaar.
Zet ongeveer 45 minuten in de oven tot de kip goudbruin en knapperig is. Kook ondertussen de pasta beetgaar. Haal de kip uit de schaal en houd warm. Pel de knoflook en roer de zachte binnenkant door het braadvocht van de kip. Roer dan de pasta erdoor, net als de fijngesneden peterselie. Breng op smaak met de rest van de citroen. Van Janneke mag het niet te citroenig worden, maar wij vonden dat juist wel lekker. Ik deed er ook nog wat peper over.
Serveer de pasta met de kip erboven op. Lekker met tomaten of een groene salade.

P.S. De kinderen vroegen om geraspte kaas, maar dat hebben ze lekker niet gekregen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten