maandag 25 januari 2010

Oosterse peultjes met biefstuk


Een lekker, gezond, snel-klaar roerbakgerecht. Was alweer even geleden dat ik dit had gemaakt. Met z’n tweeën aten we dit vaak. De kinderen vonden het ook ‘best wel lekker’, dus dat is mooi.

Ingrediënten voor 4 personen: 400 g peultjes, 2 biefstukken, arachide- of zonnebloemolie, handvol amandelen, twee teentjes knoflook, peper, zout, ketjap, eventueel sherry.

Snijd de biefstuk in dunne plakken. Verhit olie in een wok. Roerbak de peultjes op hoog vuur. Voeg de in stukjes gesneden knoflook en de amandelen toe. Schep snel door. Bestrooi de plakjes biefstuk met peper en zout en schep ze door de peultjes. Zorg dat de peultjes knapperig blijven en de biefstuk lekker mals. Blus af met ketjap en een scheut sherry.
Serveer met pandanrijst of noedels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten