maandag 25 januari 2010

Kruidige soep van rode linzen


Voor de stevige trek: een lekker bord linzensoep. Smaakte prima toen we een hele dag kinderkamers hadden geverfd. Kruidig en fris tegelijk, dankzij de citroen. De kids waren behoorlijk achterdochtig, het zijn geen grote soep-eters, maar moesten wederom toegeven dat het ‘best wel lekker’ was.

Voor een pan vol: 2,5 liter kippenbouillon (vers getrokken of van tabletten), 500 g rode linzen (natuurvoedingswinkel), 3 uien, 50 g boter, 3 tomaten, 2 tenen knoflook, 1 citroen, fijngestampte komijnzaadjes of gemalen komijn, zout en peper.

Snipper de uien. Houdt 2/3 deel apart en bak de rest goudbruin in de boter. Zet even weg. Snijd de tomaat in stukken en snijd de knoflook fijn. Breng de bouillon aan de kook. Voeg rauwe ui, tomaat, knoflook en linzen toe en laat ongeveer 45 minuten op zacht vuur koken tot de linzen zacht zijn. Voeg de komijn toe, breng op smaak met zout en peper en laat nog een paar minuten door koken.

Serveer de soep gloeiend heet, bijvoorbeeld met naan-brood. Schep in elk bord wat gebakken ui. Geef er ook een partje citroen bij, dst je naar smaak uit kunt knijpen boven je bord.

1 opmerking: