zondag 22 november 2009

Indiase lamsbiryani


Leve de relaxte zondagmiddag. Terwijl wij gezellig met de hele familie Harry Potter zaten te kijken, stond in de oven deze fantastische lndiase lamsschotel met rijst. Wederom een recept van Bill Granger. Echt super. En alweer een blijvertje!

Voor 6 personen: 1 kg lamsbout zonder been, in stukjes, 1 el garam masala, 2 tl komijnpoeder, 1 tl kurkuma, olijfolie, 1 ui in dunne ringen, 2 tenen knoflook, 2 tl fijn geraspte verse gember, 300 g basmatirijst, 750 ml kippenbouillon, verse koriander.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kruid het lamsvlees met de garam masala, komijn en kurkuma. Verhit 1 el olijfolie in een vuurvaste ruime pan (die straks in de oven kan). Voeg het vlees in porties toe en braad in een paar minuten goudbruin. Houd het vlees apart.
Doe nog 2 el olijfolie in de pan en laat ui, knoflook en gember zachtjes bakken. Doe de rijst erbij en laat nog 2 minuten meebakken. Leg het vlees erbovenop en giet de bouillon er voorzichtig bij.
Zet ongeveer 45 minuten in de oven tot de rijst gaar is en al het vocht is opgenomen. Bestrooi met koriander.

Serveer met naan brood, sla, komkommer en tomaat en een sausje van yoghurt, uitgeperste limoen, verse munt, zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten