woensdag 25 november 2009

‘Frittata’ met chorizo en Parmezaanse kaas


Een lekker pittig maal: aardappelomelet met ui, paprika, chorizo en Parmezaanse kaas. Valt goed in de smaak bij zowel ons als de kinderen. En het is nog makkelijk klaar te maken ook.

Je hebt nodig voor 4-5 personen: 8-10 eieren, 200 g chorizoworst in stukjes of plakjes, 2 aardappels in blokjes, 1 rode ui in ringetjes, 1 rode paprika in blokjes, verse peterselie, olijfolie en Parmezaanse kaas.

Verhit olijfolie in een koekenpan. Bak de chorizo in een paar minuten krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken. Bak dan de aardappel, ui en paprika tot de ui zacht is. Klop de eieren los en giet ze in de pan. Doe er een deksel op en laat de omelet stollen. De bovenkant mag nog een beetje zacht zijn.
Verwarm de grill voor. Bestrooi de frittata met fijngesneden peterselie en een handvol Parmezaanse kaas. Zet de pan een paar minuten onder de hete grill.
Serveer met rauwkost, een salade en eventueel wat stokbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten